Una experiència immersiva on s’exhibeix la teva pròpia ànima a través de la IA.

LOVYU Experience és una exposició per a tots els públics, que vol projectar sobre els visitants la idea que cadascú és únic i irrepetible.

Paradògicament utilitzem la IA per fer aquesta experiència el més humana possible.

Benvinguts a LOVYU, un projecte que busca reflexionar sobre l’ésser humà, l’art i la IA.


Pot la intel·ligència artificial fer-nos més humans?

És l’art allò que realment ens fa humans?

Pot un robot crear art amb ànima?

LOVYU ho fa possible a través d’una experiència immersiva pionera on el públic és l’autèntic protagonista.

Llum / Electricitat

Escoltar colors o mirar el so és possible en aquest inici de l’experiència que ha estat creada en col·laboració amb en Neil Harbisson; artista visual, compositor i a més és el primer Cíborg oficialment reconegut del món. En Neil va crear una escala sono cromàtica basada en la transposició de les freqüències de llum a freqüències de so. I a LOVYU fem que l’espectador pugui experimentar-la. Així doncs, 3 escultures lumíniques ens donen la benvinguda (estructura de ferro oxidat amb pantalla translúcida de 2,90 x 60 cm)i a través d’un micròfon captarà la veu de l’espectador i la transformarà, a partir de l’escala sono cromàtica pura d’en Neil, en colors. Així, l’espectador estableix ja de bon inici un diàleg amb el seu interior, descobrint el color de la seva pròpia veu. Entenent la veu com a reflex de l’ànima, única i pròpia, és com si l’espectador es trobés cara a cara amb si mateix.

Ànima / Bit

En aquesta secció hi trobem 33 retrats (acrílic i llapis sobre paper de 100 x 70 cm) creats per Mario Tarragó, on l’artista ens vol expressar com d´únics som cadascú de nosaltres. Retrats que miren cap a l’interior de les persones, procurant que aflori la seva naturalesa, la seva essència, la seva ànima.

Ment / Processador

En segon lloc, hi trobem 2 projectors 4K amb imatges animades on veiem com, aquestes 33 ànimes es materialitzen en individus reals generats amb IA. Com si fossin ànimes cercant els seus cossos i esdevenint persones amb nom i cognom, professió, origen i idioma. Mentre emergeixen aquests rostres podem sentir les veus en off escrites per la poeta i dramaturga Eva Hibernia simulant la veu interior de cada una d’elles.

Cos / Carcassa

En tercer lloc, entrem en el temple, un petit habitacle que representa el nostre cos. Dins d’aquest temple, els visitants tindran una experiència immersiva, on podran veure un retrat de la seva ànima fet per la IA, creat i desenvolupat per l’informàtic creatiu Xavi Vinaixa, simulant la pintura de l’artista Mario Tarragó. Aquest moment va acompanyat per un poema sonor que ens vol recordar que som essencialment Llum, Bondat i Perfecció. Missatges plens d’esperança i positivitat que faran de l’experiència un autèntic massatge per l’ànima. En acabat, cada visitant podrà sortir amb el vídeo al seu telèfon mòbil, un regal personalitzat per recordar i revisitar sempre que es vulgui.

La finestra de l’ànima

Finalment podrem veure en una pantalla els diferents retrats de totes aquestes ànimes que han passat per l’exposició i han estat retratades per la IA.

Soy el alma.
Tu alma.
Alma
sin nombre, sin tiempo
hasta nacer en el tiempo
hasta tener tu nombre
hasta hacerme visible en tu cuerpo.
Tu cuerpo es mi templo, la atalaya
por donde me asomo.

Eva Hibernia

A qui va dirigida l’Experiència LOVYU…

  • Exposicions on es reflexioni sobre la interrelació entre l’art i la intel·ligència artificial.
  • Noves tecnologies aplicades a l’art.
  • Festivals multimèdia on es vulgui oferir una experiència immersiva i personalitzada.
  • Escoles on es vulgui divulgar i aprofundir sobre qüestions com individu, ànima i tecnologia.
  • I per què no en qualsevol espai públic en què es pugui instal·lar aquest petit temple i on les persones, conduïdes per les presses del dia a dia es puguin aturar un moment i contemplar-se.